top of page
Zoeken
  • dirkverhoeven8

Interactie maakt het verschil: waarom interactieve video's je bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Interactieve video's zijn misschien wel de toekomst van online video-content. Ze bieden een unieke manier om de aandacht van je kijkers te trekken en hen actief te betrekken bij je boodschap.


Welke kant gaan we op?

Actieve houding

Laten we beginnen met de basis: wat is een interactieve video precies? In tegenstelling tot lineaire video's, waarin de kijker een passieve rol heeft en alleen maar kan kijken en luisteren, geven interactieve video's de kijker de mogelijkheid om zelf keuzes te maken en zo een persoonlijkere ervaring te creëren. Hierdoor wordt de informatie in de video beter onthouden en voelt de kijker zich meer betrokken bij het merk.


Een van de grootste voordelen van interactieve video's is de verhoogde conversie. Doordat de kijker actief betrokken is bij de video, is hij of zij sneller geneigd om iets aan te schaffen, of bijvoorbeeld in te schrijven voor een nieuwsbrief. Dit kan bijvoorbeeld door een aanmeldformulier in te sluiten in de video of door een link naar een webshop te geven.


Productdemonstratie Interactieve video's kunnen ook worden gebruikt voor educatieve doeleinden. De video kan specifiek op de leerbehoeften inspelen. De kijker maakt namelijk zelf de keuze wat hij aanklikt en dus wat hij ziet en uiteindelijk leert. Daarnaast is de kijker actief bezig met de video. Hierdoor kan de kijker de informatie beter onthouden.

Daarnaast zijn interactieve video's ook een geweldig hulpmiddel voor marketingcampagnes. Door de interactieve beleving zal de kijker zich meer betrokken voelen bij het merk en zal hij of zij sneller geneigd zijn om deel te nemen aan een actie of een aankoop te doen.

Delen op social media

We moeten natuurlijk ook eerlijk zijn, we hadden het eerder over dat interactieve video de toekomst zou zijn van online video. Dat is nu in ieder geval nog niet waar. Er zitten ook een aantal nadelen aan interactieve video. Bij Instagram zijn we al gewend dat we kunnen klikken op een foto voor bijvoorbeeld een poll, maar bij de meester platformen kun niet direct interactieve content delen.


Maar laat je niet afschrikken om te experimenteren met interactieve video's. Als ze goed worden gepland en uitgevoerd, kunnen interactieve video's een zeer effectief middel zijn om jouw boodschap over te brengen en de betrokkenheid van de kijkers te verhogen.


Kortom interactieve video's zijn een unieke manier om de aandacht van je kijkers te trekken en hen actief te betrekken bij je boodschap. Of het nu gaat om een productdemonstratie, een trainingsvideo of een marketingcampagne, interactieve video's bieden vele voordelen en zijn een geweldige manier om je merk te versterken.
Voorbeelden hoe je interactieve video kan inzetten:


  1. Productdemonstratie: je kan een interactieve video maken om een product te demonstreren. De kijker kan zelf de knoppen bedienen om de verschillende functies van het product te ontdekken en zo een beter beeld te krijgen van het product.

  2. Trainingsvideo: je kan een interactieve video maken om een training te geven. De kijker kan zelf de stappen volgen en oefeningen doen, terwijl de video hem of haar begeleidt.

  3. Marketingcampagne: je kan een interactieve video maken voor een marketingcampagne. De kijker kan zelf kiezen welke producten hij of zij wil zien en zo een gepersonaliseerde ervaring krijgen.

  4. Quiz: je kan kan een interactieve video maken als een quiz. Hierbij krijgt de kijker vragen voorgeschoteld die hij of zij moet beantwoorden en afhankelijk van de antwoorden krijgt de kijker een volgende vraag of een feedback.

  5. Virtual reality: je kan kan een interactieve video maken in Virtual reality (VR) waar de kijker zich kan verplaatsen in een virtuele wereld en zelf keuzes kan maken voor het verloop van de video.

  6. Keuzemogelijkheden: je kan kan een interactieve video maken waarbij de kijker keuzemogelijkheden krijgt voor het verloop van de video, zoals een afslag naar een andere pagina of een andere video.

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page