top of page
Zoeken
  • dirkverhoeven8

Lees hier hoe AI ons geluid redde

Bijgewerkt op: 18 mei 2023

Je kan je LinkedIn tegenwoordig niet meer openen of je vindt artikelen over nieuwe AI toepassingen. Eerlijk gezegd maak ik er in mijn werk nog niet zoveel gebruik van, tot ik de Adobe Audio Enhancer tegenkwam. We zijn er zo enthousiast over dat we er graag over vertellen. Want deze toepassing heeft ons toch al een paar keer gered.


Het was een stomme fout. Ik had een interview alleen met de cameramicrofoon opgenomen en de zender stond uit. Dat betekent dat het slecht geluid was en dat er veel achtergrondgeluid was te horen. Met de normale tools kwam ik er niet uit. Op zoek naar software die me kom helpen stuitte ik op Adobe Audio Enhancer en het resultaat verbaasde me.

Achtergrondgeluid verdwijnt

Het werkt heel simpel. Je sleept er een audiobestandje in, even wachten en vervolgens kan je het bewerkte bestand downloaden. Het leek wel of ik ineens toch de zender had gebruikt. Al het achtergrond geluid was verdwenen en het geluid klonk veel directer. We hebben de Adobe Audio Enhancer ondertussen gebruikt voor verschillende projecten en ik ben altijd weer onder de indruk van de kwaliteit van het eindresultaat.

In het voorbeeld dat je ziet in de video hebben we een interview opgenomen op een bouwplaats. De steigerbouwers waren ook aan het werk en juist dat geluid is normaal echt een verschrikking. Maar zelfs dat weet de AI-tool weg te filteren. Ook het geluid van het jasje dat schuurt hoor je helemaal niet meer terug.

Redding

Niet overal kan de tool me overweg. Bijvoorbeeld meerdere stemmen in een fragment zitten heeft hij het daar moeite mee. Maar om enkel fragment bruikbaar te krijgen is het echt al goed bruikbaar. Dat gezegd hebben, het is natuurlijk altijd beter goede audio op te nemen in plaats van het naderhand te repareren. Maar mocht het nodig zijn, kan Adobe Audio Enhancer je redding zijn.

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page