Video marketing is een strategie

..waar je eerst goed over na moet denken

Video is een zeer krachtig communicatiemiddel. Waar we voorheen sterk leunden op marketing waarin onze producten en diensten centraal stonden, verlangt de moderne consument steeds meer relevantie en toegevoegde waarde, oftewel content video marketing.

Online video marketing op sites als Youtube en Vimeo is hiervoor een goed middel. Met video breng je op een toegankelijke manier informatie over waar de kijker iets aan heeft. Met het video abonnement van Klaarwakker zorg je er voor dat je regelmatig nieuwe video’s op je site hebt en ook nog eens beter vindbaar bent op het internet. Zoals wij bv. doen voor Recreatiepark de Boshoek.

Video marketing waarbij er steeds een nieuwe video over jouw bedrijf verschijnt;

  • houdt de kijker geboeid
  • kan kijkers binden
  • zorgt voor up-to-date content
  • zorgt voor zoekmachine optimalisatie

Een goede campagne gaat uit van een doelstelling, een strategie en is alles behalve statisch. Internet is voortdurend in ontwikkeling en dat geldt ook voor de gebruikers ervan. Daarom moet een campagne zich ook blijven ontwikkelen. Een keer iets posten en er maar het beste van hopen, heeft geen zin. Tenzij je bij toeval een viral video hebt, maar het geheime recept daarvoor bestaat niet.

video marketing

Door een strategie te kiezen en daaraan vast te houden en bij te sturen aan de hand van meetresultaten, zorg je ervoor dat je bedrijf identiteit krijgt. Als die identiteit goed gekozen is, goed in beeld gebracht wordt en je de klant echt iets te bieden hebt, dan zal je marketing zich zeker terugbetalen. Bijvoorbeeld in meer website bezoekers, meer naamsbekendheid of meer clicks, maar uiteindelijk in meer klanten en een positieve ROI.

Val niet in slaap!

Blijf Klaarwakker op het gebied van video marketing. Ontvang regelmatig een nieuwsbrief met handige tips & trends. Ook wij vinden spam verschrikkelijk, dus we gaan zorgvuldig met je gegevens om.

* = verplicht veld